Optimizarea SEO a pozelor în magazinul online

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Cuprins articol

Puteti obtine un trafic consistent si din cautarea dupa imagini. Vom exemplifica concret cum puteti face acest lucru: Pentru a realiza optimizarea corecta de la bun inceput trebuie sa intelegem cum introducem corect pozele in magazin.
Seo imagini magazin online

Redenumirea pozelor

Cand realizați pozele pentru produs, le faceți cu un aparat foto sau cu un telefon mobil performant. Acestea denumesc automat pozele, de genul: IMG2547.jpg sau DSC031845.jpg. Aceste denumiri sunt complet irelevante pentru Google. Va trebui să le redenumim din IMG2547.jpg în cuvântul cheie care ne interesează, exemplu: IMG2547.JPG va fi redenumit în rochie-seara-neagra-maneca-lunga.jpg

Redenumire poza optimizare
Redenumire poza optimizare
  1. Denumiți poza fără spații, diacritice, caractere speciale, virgule, puncte, etc. (exemplu greșit: Rochie de seara neagra, cu maneca lunga.jpg, exemplu corect: rochie-seara-neagra-maneca-lunga.jpg)
  2. Evitați literele mari în denumirea cuvântului (exemplu greșit: Rochie-de-Seara-Maneca-Lunga.jpg, exemplu corect: rochie-seara-maneca-lunga.jpg)
  3. Despărțiți cuvintele cu semnul minus și eliminați cuvintele de legătura, de, și, cu, în, pe, etc. (exemplu greșit: rochie de seara cu maneca lunga.jpg, exemplu corect: rochie-seara-maneca-lunga.jpg)
denumire corecta seo imagini
Denumire corecta SEO imagini

Aceleși reguli trebuiesc aplicate și folderelor (dosarelor) unde încărcăm pozele.

1. Creați foldere fără spații sau caractere speciale, virgule, puncte, etc. (exemplu greșit: Râșnițe de cafea NDM.47854, exemplu corect: rasnite-cafea-ndm-47854)

2. Evitați literele mari la începutul cuvântului (exemplu greșit: Rasnite de Cafea, exemplu corect: rasnite-cafea)

3. Despărțiți cuvintele cu semnul minus (exemplu greșit: rasnite de cafea, exemplu corect: (rasnite-cafea)

denumire corecta foldere seo imagini 1030x494 1
Denumire recomandata foldere imagini

Redimensionarea pozelor. Evitati incarcarea fotografiilor cu dimensiuni mari!

Acum că știți cum să faceți redenumirea pozelor și a fișierelor, să aflăm care este dimensiunea optimă a unei poze. Camerele de fotografiat si telefoanele moderne fac poze la dimensiuni foarte mari care ajung pana la 6000x2500px, însă noi avem nevoie de poze cu dimenisuni maxime de 1000×1000 px (înălțimea x lățimea). Astfel vom redimensiona fotografiile folosind programe precum: irfanview.com, picresize.com, pixlr.com, canva.com, gimp.org, photoshop,etc.

În acest fel vom obține fotografii redimensionate care se vor încărca mult mai rapid în magazinul dvs. online și vor fi optimizate pentru Google.

Setarile pentru afisarea fotografiilor de produs in magazin

Pentru a seta dimeniunea fotografiilor in catalog accesati Admin > Journal > Skins > Image Dimensions (vezi foto mai jos).

Dimensiune imagini Opencart

Pentru a intelege diferenta dintre „Fit” si „Fill” consultati imaginea de mai jos.

fit fill

3. Surse gratuite de fotografii pentru slider si bannere prima pagina

Pixabay.com
Unsplash.com
Freeimages.com
Pexels.com

Vezi si Ghidul de Optimizare a Magazinului Online

Domenii premium

Domenii premium cu extensie .ro

Dupa eliminarea taxei unice de la ROTLD domeniile cu extensie .ro pot fi reinnoite anual. Astfel, cu aceasta decizie foarte multe domenii premium care in trecut au fost blocate sunt acum disponibile. Cum facem sa aflam aceste domenii?

Citeste mai mult »