De ce ajung email-urile in spam?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter

Cuprins articol

Cauza emailurilor care ajung in spam-ul expeditorului poate fi dataorata unor linkuri sau adrese de email ce sunt inserate in corpul email-ului sau din cauza reputatiei proaste a IP-ului shared.

Email-urile trimise de mine ajung in spam la destinatar

Marcarea email-urilor de catre serverul de email de la destinatar ca si spam nu este in proces controlat. Serverele de email destinatare, adica serverele de email care primesc email-urile dumneavoastra, sunt cele care decid daca un email este spam sau nu.
Nici un serviciu de gazduire nu marcheaza email-urile care pleaca de pe un server ca si spam. Aceasta este responsabiltiatea serverului de email al destinatarului.

Acestea decizii ale serverului de email destinatar se fac pe baza filtrelor interne ale serverului respectiv. Filtrele de marcare a spam-ului nu sunt facute publice de catre nici un operator de servicii de email si nu pot fi interogate de catre elemente externe. In traducere directa nu avem cum sa intrebam serverul destinatar sau operatorii serverului destinatar de ce un email este marcat sau nu ca si spam.

Filtrele respective pleaca in primul rand de la continutul email-urilor. Daca acel continut al email-urilor este de tip SPAM atunci email-urile vor fi marcate ca si SPAM, aici include m si email-urile care contin multe link-uri sau adrese de email (de obicei introduse in semnatura expeditorului).
Puteti gasi ghidul de publicat de catre Google legat de trimiterea de email-uri : https://support.google.com/mail/answer/81126?hl=en
Ce filtre declanseaza un email pe serverul destinatar nu aveti cum sa verificati. Daca doriti astfel de informatii trebuie sa luati legatura cu destinatarul sa verifice cu suportul tehnic aferent serviciului de email pe care ei il folosesc.

Reputatia IP-ului

Reputatia unui IP din Internet ca si spammer pleaca de la conturile email-urilor pe care acel IP le trimite. Toate IP-urile sunt asumate ca fiind neutre si daca email-urile pe care le transmit au continut de spam sunt marcate ca si sursa de spam pentru a fi ulterior direct blocate, si NU invers. Toata lumea spune ca pleaca de la reputatia IP-ului, dar reputatia IP-ului se construieste pe ce email-uri expediaza acel IP. Asta inseamna ca dumneavoastra, care folositi un IP dedicat, generati reputatia IP-ului pe care il folositi pe baza email-urilor pe care dumneavoastra le trimiteti. Daca se ajunge la marcarea IP-ului ca si sursa de spam, inseamna ca dumneavoastra ati trimis suficient de multe email-uri spam incat sa se ajunga la Blacklisting.

Puteti verifica daca IP-ul alocat contului dumneavoastra de gazduire nu este blacklisted aici. Iar email-uril sunt livrate mai departe catre serverul de email destinatar. Cum noi nu avem acces la servere de email dincolo de cele pe care noi il detinem in mod direct si nu avem cum sa verificam ce se intampla cu un email odata ce ajunge pe serverul de email destinatar, nu va ofera nimeni garantia ca email-urile vor ajunge in Inbox la destinatar. Ca si extindere, nici un furnizor de servicii de email nu poate oferi o astfel de garantie.

Pentru informatii suplimentare a motivelor pentru care email-urile dumneavoastra sunt marcate ca si spam, va trebui sa luati legatura cu destinatarii sa verifice cu suportul lor tehnic pentru serverul de email pe care destinatarii il folosesc.

Cat costa un magazin online

Cat costa un magazin online?

Pentru orice antreprenor ce doreste sa-si deschida un site de vanzari online este foarte important sa afle cat costa un magazin online si in ce consta investitia sa. Înainte sa vorbim despre bani credem că orice afacere care pune satisfactia clientului pe primul loc are sanse mari de reușită.

Citeste mai mult »

Categorii Blog

Cele mai citite

Articole recente

Facebook