Poze de produs

Cum sa faci corect fotografiile de produs

Pozele produsului determina potentialul client sa decida daca produsul este de calitate sau nu. Faceti un simplu test: prezentati unui prieten doua versiuni diferite ale aceluiasi produs, o pagina cu poze frumoase, luminoase, cu detalii si cu lumina potrivita si una cu poze miscate, cu umbre ale obiectelor, intunecate, ghiciti pe care pagina o va alege?Elementul vizual are un rol decisiv in captarea interesului si a dorinte ide cumparare. De aceea, pregatirea si selectarea celor mai bune imagini este esentiala pentru succesul in vanzari.

Nu folositi niciodata primele fotografii pe care le realizati

Experimentati unghiuri diferite, mutati sursele de lumina, faceti teste, descarcati pozele, editati-le si apoi decideti cele mai reusite abordari, care apoi le veti folosi pentru restul produselor. Daca veti fotografia peste cateva saptamani, notati setarile si unghiurile folosite pentru a reda aceleasi conditii in pozele realizate ulterior. Scoateti produsele din ambalaj daca acestea vin insotite de acesta.

exemplu de „asa nu!”

Realizati poze direct pe model, daca este cazul

Exemplu: daca realizati bijuterii handmade, puneti una dintre poze cu colierul la gatul unui model sau manechin.

Poza produs fundal alb

Utilizati un trepied

Intotdeauna utilizati un trepied! Doar acest lucru va poate garanta o imagine clara, nemiscata.

Folositi un trepied

Incarcati cel putin 3-5 poze la un produs

Nu veti reusi sa convingeti prea tare daca produsul are doar o singura poza. Recomandarea noastra este sa incarcati cel putin 4 imagini secundare pentru a descrie perfect produsul si a inlocui experienta din magazinul fizic prin detaliile surprinse. Incarcati poze si cu alte detalii, exemplu: daca vindeti imprimante, fotografiati porturile USB si butoanele. Marimea pozei nu are sens sa depseasca 800×800 px deoarece majoritatea ecranelor de laptop/PC nu vor afisa pozele mai mari de atat. Avantajul consta in spatiul restrans care il ocupa pe server si viteza de incarcare.