Cat costa un magazin online?

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter

Cuprins articol

Pentru orice antreprenor ce doreste sa-si deschida un site de vanzari online este foarte important sa afle cat costa un magazin online si in ce consta investitia sa. Înainte sa vorbim despre bani credem că orice afacere care pune satisfactia clientului pe primul loc are sanse mari de reușită.
Cat costa un magazin online

Mai scump este mai bun?

Nu neaparat. Putini stiu ca un magazin online open source este gratuit, insa ai nevoie de o agentie sa-l fie configureze sau sa petreci cate zeci de ore pe formumuri, sa testezi cele mai eficiente module ca sa nu platesti nimic. Insa toate acestea au si ele pretul lor. Haideti sa vedem variantele actuale in ordinea gradului de folosire la nivel global.

1. Solutia open source CMS, platforma la cheie

Fara discutie cea mai folositia solutie in acest moment pe internet. Cu ajutorul CMS-urilor (Prestashop, Woocommerce, Opencart , Magento) reusesti sa obtii aceleasi functionalitati si caracteristici ca la un magazin popular (emag, amazon, etc.) Ai functii precum: wish list, reduceri, newslettere, administrarea produselor si categoriilor dintr-o interfata, etc. – la un pret mai mic de zeci de ori fata de pretul cu care a fost dezvoltat de catre marii colosi in ecommerce. Atunci de ce pretul este mult mai mic? Pentru ca aceste functii si module sunt deja scrise, unele din ele sunt gratuite iar altele le poti cumpara de pe internet cu preturi cuprinse intre 20-150 dolari. Poti verifica oferta noastra de pret care se incadreaza in aceasta categorie.

2. De ce costa unele magazine online intre 3000 si 5000 de euro?

Companiile de programare scriu module si functionlitati de la zero in functie de client, iar pretul este fixat la ora, 25-35 euro/ora de programare. Faceti si voi o socoteala de ce pretul ajunge si la 5000 de euro. La acest pret se adauga si costurile de gazduire pe servere performante VPS, solutii de back-up, monitorizare, intretinere, mentenanta, etc.

3. Vreau sa platesc cat mai putin pentru un magazin online

Alege o solutie Saas, avantajul major este costul. Vei plati o taxa lunara cuprinsa intre 30 si 300 de euro/luna in functie de pachete. Si aici exista costul alegerii unui pret mic, mai ieftin poate deveni cel mai scump. Vezi oferta de la Shopify sau Bigcommerce.

4. Concluzie: care este cel mai bun raport calitate pret?

Simplu, daca esti la inceput maxim pana in 700-1000 euro. Concret ai nevoie de:

  • domeniul magazinului, cu extensie .ro daca vrei sa vinzi pe Romania
  • gazduire web, un hosting decent, feriti-va de cele la 1 euro/luna
  • certificat SSL, daca nu ai bani poti sa instalezi Free SSL direct din server
  • platforma CMS

Acestea sunt costurile de baza ale unui magazin online care foloseste un CMS open source. Preturile cresc daca doresti sa-l tunezi: logo personalizat, promovare online pe facebook, instagram si google ads.

Categorii Blog

Cele mai citite

Articole recente

Facebook