Avantaje OpenCart, prin comparatii cu alte platforme open source si SaaS

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter

Cuprins articol

La modul general, open source este un termen care tradus inseamna “sursa deschisa”, cu aplicabilitate in orice domeniu si, in mod special, in IT. Ce inseamna, de fapt? Orice produs open source permite ca utilizatorul sau sa actioneze liber in procesul de executare al acestuia.
Avantaje Opencart

Open source este, asadar, un termen uzual in IT si face referire la platforme pentru magazine online (si nu numai), precum OpenCart, PrestaShop, Magento si WooCommerce (WordPress). Toate aceste platforme sunt foarte puternice deoarece in jurul lor au fost create comunitati de IT-isti extinse care se implica si rezolva problemele care pot sa apara si vin in ajutorul celor care se confrunta cu astfel de probleme.

Un bun exemplu de platforma open source pentru eCommerce este OpenCart

Un bun exemplu de platforma open source pentru eCommerce este OpenCart

Desi a aparut mai tarziu pe piata de profil, OpenCart este o platforma apreciata pentru codul sau care nu consuma multe resurse. De asemenea, este o platforma foarte potrivita pentru un magazin online, fiind bine aspectata in ceea ce priveste utilitatea si complexitatea.

Este o platforma rapida, se instaleaza usor, are extensii numeroase pentru functionalitati (unele se achizitioneaza contra cost, altele sunt gratuite), ruleaza impecabil chiar si pe echipament ieftin, are o interfata intuitiva, permite administrarea a doua sau chiar mai multor magazine dintr-un singur tablou si ofera multi moneda cu convertor automat.

Foarte potrivita pentru un magazin online de dimensiuni medii sau mici, OpenCart este o alegerere smart pentru un start-up. Poate fi utilizata pe servere care ruleaza PHP si MySQL.

OpenCart versus alte platforme open source

OpenCart versus alte platforme open source

Comparand OpenCart cu PrestShop sau cu Magento, se poate concluziona ca este solutia cea mai simpla si cel mai usor de utilizat. OpenCart nu sta deloc rau in ceea ce priveste functionalitatile sale si se pot alege numeroase module – contra cost sau gratis. De asemenea, interfata de administrare este simplu de utilizat si este foarte eficienta.

Pe de alta parte, PrestaShop este o platforma echilibrata, cu o suita de avantaje, insa modulele sale aditionale pot avea un cost mare. In ceea ce priveste Magento, desi cea mai performanta varianta, nu este solutia optima pentru un start-up, ci pentru magazinele cu foarte multe produse, in plus, este o platforma mai greu de instalat si de configurat, in comparatie cu OpenCart.

OpenCart versus platforme eCommerce tip SaaS

OpenCart versus platforme eCommerce tip SaaS

In ceea ce priveste avantajele platformele SaaS, nu se poate spune ca nu ar fi semnificative, insa spre deosebire de platformele open source au si ceva dezavantaje. In primul rand, presupun costuri mai mari, spre deosebire de OpenCart. In al doilea rand, cei care aleg astfel de platforme nu au acces absolut la fisiere, asa cum au pe serverele dedicate, ceea ce inseamna ca se pot confrunta cu probleme daca isi doresc sa migreze de pe o platforma SaaS pe una OpenSource.

Platformele SaaS – ShopMania, Blugento, Shopify, BigCommerce si Wix permit o personalizare limitata a functionalitatii si design-ului. Alte dezavantaje includ si urmatoarele aspecte:

  • in cazul ShopMania,  platforma romaneasca, costurile pentru personalizare (limitata) sunt mari;
  • Blugento, de asemenea, platforma romaneasca, ofera extensie pentru limbi straine si personalizarea functionalitatilor avansate doar la pachetul Grow;
  • Shopify taxeaza inclusiv tranzactiile;
  • BigCommerce taxeaza, de asemenea, tranzactiile;
  • Wix nu permite optimizarea avansata, Opencart detine unelte suficiente pentru optimizare

In concluzie, OpenCart este o solutie viabila pentru antreprenorii la inceput de drum in mediul online, fiind o platforma care poate fi implementata si gestionata eficient si cu costuri reduse.

Categorii Blog

Cele mai citite

Articole recente

Facebook